OrganP - Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszer

Az OrganP cégünk több éves fejlesztés során elkészült, korszerű technológiai alapokon nyugvó integrált információs rendszere, mely egyedülállóan sokrétű és teljeskörű szolgáltatásokat nyújt a költségvetési gazdálkodó intézmények részére. A rendszertervezés és építés technológiai, filozófiai hátteréről, az alrendszerekről részletesebb információkat a Rendszerismertetőből tudhat meg.

Rendszerismertető

Hírek Kapcsolatfelvétel  

2004. november 22. Budapest
E-go szoftverminősítés - Informatikai alkalmazások önkormányzatoknak a TÖOSZ ajánlásával

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített elnökségi ülésén, a BM Duna Palotában Dióssy László elnök és dr. Zongor Gábor főtitkár adta át a Zalaszám Informatika által fejlesztett két önkormányzati informatikai alkalmazás E-go minősítő oklevelét. Az önkormányzatok és költségvetési intézmények számára fejlesztett gazdálkodási rendszerek közül az OrganP integrált alkalmazás az első, mely elnyerte a TÖOSZ minősítését. Az ugyancsak minősítést kapott IRKA Iratkezelési Rendszer saját nemében a másodikként kapta meg az oklevelet.

Bővebben
Jövőálló minősítések

2004. november 8. Zalaegerszeg
ZalaNet 2004
Kistérségi szakmai konferencia

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata - együttműködve a Zalaegerszegi kistérség településeivel és szakmai partnereivel - a hagyományos ZalaNet informatikai napok ez évi rendezvénysorozatának keretében 2004. november 18.-án, 10.00 órai kezdettel konferenciát rendez Zalaegerszegen. A szervezők a kistérségi, önkormányzati vezetőket, szakembereket hívták meg a szakmai fórumra, ahol bemutatásra kerül a Zalaszám Informatika által fejlesztett és több önkormányzatnál már bevezetett OrganP Integrált kistérségi önkormányzati költségvetési gazdálkodási és ügyirat-kezelési rendszer is.

Bővebben

2004. június 4. Visegrád
OrganP a HOUG konferencián

Az Oracle Magyar Felhasználói Klub (HOUG) 2004. június 3-4-én Visegrádon tartotta éves konferenciáját. A konferencia második napján Egységes Önkormányzati Információs Közmű címmel az Oracle Partnerpavilonban tartotta előadását Varga János a Zalaszám Informatika projektmenedzsere.

Az OrganP rendszer kistérségi alkalmazásának tapasztalatairól, az infrastruktúra költséghatékony kihasználásáról, az alkalmazott adatbázisok és alkalmazásszerverek szerepéről beszélt a Zalaszám szakembere, aki a közönség számára technológiai és felhasználói téren is több kérdésre adott választ.

2004. május 25. Taksony
Taksony Nagyközség Önkormányzata bevezeti az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszert és az IRKA Iratkezelési Rendszert

A mai napon Varju László Taksony Nagyközség Önkormányzat Polgármestere és dr. Szász Péter a Zalaszám Informatika ügyvezető igazgatója aláírta az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszer bevezetésére irányuló szerződést.

Bővebben

2004. május 14. Győr
Győr Megyei Jogú Város bevezeti az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszert

A mai napon Balogh József Győr Megyei Jogú Város Polgármestere és dr. Szász Péter a Zalaszám Informatika ügyvezető igazgatója aláírta az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszer bevezetésére irányuló szerződést.

Bővebben

2004. április 24., Zalai Hírlap
Mintaprojekt és "e-sátor"

Lezárult a kísérleti szakasza a Zalaegerszeg és kilenc környező település között kiépített egységes, integrált kistérségi önkormányzati gazdálkodási rendszer működtetésének.

A közigazgatási reformhoz kapcsolódó projektet felügyelő bizottság tegnapi ülésén elhangzott: a több tárca támogatásával, a Zalaszám Informatika Kft. és az IBM szakmai segítségével zajló munka során minden kitűzött célt sikerült elérni.

Bővebben

2004. február 1.
Konferencia a kistérségi modellkísérletekről

A Magyar Közigazgatási Intézet Lamperth Mónika miniszterasszony fővédnökségével a kistérségi modellkísérletek témakörben Dobogókőn rendezett konferenciát 2004. január 30-31-én.

A rendezvényen Varga János, a Zalaszám Informatika pojektmenedzsere képviselte a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a környező kistérség településeinek Önkormányzatainál megvalósított modellkísérletet. Az informatikai eszközökkel támogatott költségvetési tervezés, gazdálkodás és beszámolók elkészítése ma már a kis önkormányzatoknál is követelmény. Ehhez költséghatékony megoldást keresett és talált az az integrált költségvetési gazdálkodási rendszer bevezetésére irányuló projekt, amely Zalaegerszeget és 9 kistelepülést érintett. A modellkísérletek beszámolói mellett szó esett a kistérségi társulások tervezett szabályozásának aktuális kérdéseiről és a modellkísérletek ösztönzésének pénzügyi támogatási lehetőségeiről is.

2003. július 16.
Nagykanizsa a környező településekkel közösen kívánja bevezetni az OrganP Integrált Költségvetési Gazdálkodási Rendszert.

Nagykanizsa és a Környező Települések Területfejlesztési Társulása meghívására Varga János a Zalaszám Informatika projektmenedzsere Nagykanizsán a Vasemberház Diósy-termében tartott tájékoztatót 2003. július 16-án.
A konzultáción Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a környező kistérség településeinek közös informatikai alapokra helyezett, szigorúbb elszámolási, nyilvántartási és ellenőrzési követelményeket kielégítő önkormányzati gazdálkodási rendszerének telepítési lehetőségeiről volt szó. A konstrukcióval a kistérség jóval kedvezőbb áron és feltételekkel juthat a rendszerhez, mint ha a települések külön-külön végeznék a beruházást.

Szombathely, 2003. február 5-6.
A Megyei Jogú Városok Szövetsége Informatikai Bizottsága Szombathelyen megrendezett ülésén Kovács Kálmán Informatikai és Hírközlési miniszter tartott előadást, valamint megtekintette a cégünk által fejlesztett OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszert.

Jegyző és Közigazgatás, 2003. július-aug.
Zalai kistérségi gazdálkodás

Korábbi lapszámainkban már bemutattuk a zalaegerszegi egységes, integrált kistérségi önkormányzati költségvetési gazdálkodási rendszer koncepcióját. Jelenleg ugyan folyik még az alkalmazás kialakítása, azonban a közelmúltban megtartott projektfelügyelő bizottsági ülésen meggyőződhettünk a készülő gazdálkodási mintaprojekt eddigi eredményeiről, melyben megjelentek a projektet szakmailag és anyagilag támogató Belügy- és Pénzügyminisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a MEH államtitkárai és vezető tisztségviselői.

Bővebben

Zalai Hírlap, 2003. május 29.
Sikeres, bár késik az állami támogatás - Átláthatóvá teszi az önkormányzati gazdálkodást

Sikeres az az informatikai minta projekt, amely a közigazgatási-önkormányzati reform érdekében indított IDEA-program keretében zajlik tavaly óta Zalaegerszeg és több környező település részvételével.

Bővebben