Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Sikeres, bár késik az állami támogatás
Átláthatóvá teszi az önkormányzati gazdálkodást
Zalai Hírlap
2003. május 29.

Sikeres az az informatikai minta projekt, amely a közigazgatási-önkormányzati reform érdekében indított IDEA-program keretében zajlik tavaly óta Zalaegerszeg és több környező település részvételével.

A belügyi, a hírközlési tárca, a Miniszterelnöki Hivatal részvételével zajló projekt során a zalaegerszegi polgármesteri hivatal, illetve a gellénházai körjegyzőség bevonásával alakították ki azt a Zalaszám Informatika Kft. által fejlesztett egységes integrált kistérségi önkormányzati költségvetési gazdálkodási rendszert, amely naprakésszé, átláthatóvá, könnyen ellenőrizhetővé teszi a tervezést, az elszámolást, a nyilvántartást. A várost, továbbá a gellénházai körjegyzőséghez tartozó településeket és a gellénházai központtal működő fejlesztési társulást egy közös szerver szolgálja ki, amelynek adatbázisai és alkalmazása - az erre jogosult felhasználók számára - interneten keresztül bárhonnét elérhetőek. Ezáltal a kistelepülések is olcsón hozzáférhetnek olyan, a hivatali munka hatékonyságát jelentősen növelő informatikai szolgáltatásokhoz, amelyeket önállóan nem tudnának megfizetni.
Az eddigi eredményeket dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója foglalta össze tegnap a projektet felügyelő bizottság ülésén, amelyet a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban tartottak. A találkozón elhangzott az is: a program, amelyhez várhatóan Bak község is csatlakozik majd a közeljövőben, annak ellenére is jól működik, hogy az állami támogatás folyósítása két hónapos késében van.