Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
E-go szoftverminősítés - Informatikai alkalmazások önkormányzatoknak a TÖOSZ ajánlásával
Budapest
2004. november 22.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített elnökségi ülésén, a BM Duna Palotában Dióssy László elnök és dr. Zongor Gábor főtitkár adta át a Zalaszám Informatika által fejlesztett két önkormányzati informatikai alkalmazás E-go minősítő oklevelét. Az önkormányzatok és költségvetési intézmények számára fejlesztett gazdálkodási rendszerek közül az OrganP integrált alkalmazás az első, mely elnyerte a TÖOSZ minősítését. Az ugyancsak minősítést kapott IRKA Iratkezelési Rendszer saját nemében a másodikként kapta meg az oklevelet.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége célul tűzte ki az önkormányzatok támogatását a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) e-önkormányzat Ágazati Stratégiában megfogalmazott célok elérésében. Ennek érdekében a TÖOSZ külső szakértők bevonásával kidolgozott egy minősítő rendszert, melynek segítségével a hazai piacon elérhető önkormányzati informatikai alkalmazásokat kívánja értékelni.

A minősítési rendszer célja ajánlások kidolgozása mind a helyi önkormányzatok számára, mind pedig az alkalmazásokkal foglalkozó fejlesztő és szolgáltató szervezetek számára az e önkormányzat (és ezen keresztül a MITS és az EU eEurope akció-programjai) messzemenőkig történő figyelembe vételével annak érdekében, hogy minőségileg megfelelő, az önkormányzatok funkcionális igényeit magas szinten kielégítő és technikai megoldásaikat tekintve is korszerű, "jövőálló" alkalmazások kerülhessenek kiválasztásra, bevezetésre, illetve kifejlesztésre. Olyan alkalmazások, amelyek valóban képesek megfelelően támogatni a helyi önkormányzatokat, illetve a településeket és a térségeket a fentiekben bemutatott célok elérése érdekében.

A minősítő okleveleket átvevő Farkas Olivér, a Zalaszám Informatika PR és marketing menedzsere kiemelte, hogy az E-go minősítés remélhetően egy olyan referencia lesz a cég kezében, mely független, egységes, önkormányzati igényeken alapuló értékelési rendszere révén az önkormányzatoknak nagy segítséget nyújt az alkalmazások kiválasztásában.