Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Mintaprojekt és "e-sátor"
Zalai Hírlap
2004. április 24.

Lezárult a kísérleti szakasza a Zalaegerszeg és kilenc környező település között kiépített egységes, integrált kistérségi önkormányzati gazdálkodási rendszer működtetésének.

A közigazgatási reformhoz kapcsolódó projektet felügyelő bizottság tegnapi ülésén elhangzott: a több tárca támogatásával, a Zalaszám Informatika Kft. és az IBM szakmai segítségével zajló munka során minden kitűzött célt sikerült elérni. Ezt jelzi az is, hogy több megyében zajlanak már a mintaprojekt hasznosításának előkészületei.
Dr. Gyimesi Endre polgármester a tanácskozást követő, Kovács Kálmán informatikai miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a kísérleti szakasz lezárása után szeretnék elérni egyebek közt azt is, hogy az egerszegi kistérség területén mind több önkormányzat csatlakozhasson a rendszerhez. Kovács Kálmán hozzátette: a tárca feladata olyan szabályozási rendszer kidolgozása a mintaprojekt alapján, ami elősegíti az önkormányzatok közpénzfelhasználásának átláthatóvá tételét, illetve az adatkezelés, adattovábbítás egységesítését.
A tájékoztatónak az a Dísz téri sátor adott otthont, amely május 2-ig ideiglenes eMagyarország pontként működik majd. A városban egyébként hamarosan tucatnyi állandó közösségi ponton válik elérhetővé a világháló.