Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
A Zalaszám gazdálkodási szoftverei a közgazdász képzésben
2011. április 26.

A felsőoktatás színvonalának fejlesztése kapcsán gyakran találkozunk a munkáltatók kritikájával, miszerint az oktatásban nem kielégítő a gyakorlati ismereteket nyújtó képzések aránya. Az elmúlt években a Zalaszám Informatika a képzés fejlesztése érdekében már több területen együttműködött egyetemekkel és főiskolákkal.
A cél, hogy a hallgatók a gyakorlatban is hasznosítsák az elméletben tanultakat és lehetőleg olyan informatikai alkalmazásokkal, melyekkel jó eséllyel az iskolapadból kikerülve is találkozhatnak.
Ennek érdekében szakembereink is részt vesznek az oktatásban, valamint lehetőséget biztosítunk alkalmazásaink készségszintű megismerésére.

A napokban indult képzéssorozat révén a hallgatók az együttműködés újabb eredményét hasznosíthatják a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszegnél.
Kratofil Zoltán projektmenedzser és Antosné Sziva Mariann ügyvitelszervező a Gazdálkodás és Menedzsment Szak Vállalkozásszervezési Szakirány harmadéves hallgatóit a Vállalatirányítási szoftverek című tantárgy keretében ismertetik meg az OrganE Vállalati Integrált Gazdálkodási Rendszerrel.A helyszín a főiskola új, korszerű tudásközpontja, az Infocentrum, ahol a hallgatók az ASP szolgáltatásoknál megszokott módon a
cég szerveréről érik el az alkalmazásokat. A hallgatók a gyakorlat során nem csak vállalati felhasználói rutinhoz jutnak, de képet kapnak a szoftverfejlesztés fő irányvonalairól is.