Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Hosszabbított a Zalaszám
2011. február 8.

Hetedik alkalommal hosszabbította meg névhasználói szponzori szerződését a Zalaszám Kft. a Zalaegerszegi Atlétikai Clubbal.

- Ez az év legfontosabb napja egyesületünk életében - hangoztatta Szakály István, az atlétikai klub ügyvezetője. - A hosszabbítási szándékot már az elmúlt év végén a ZAC közgyűlésén bejelentette dr. Szász Péter, a cég ügyvezető - igazgatója. Tavaly kimagasló évet zártunk, talán ezért is döntöttek úgy, hogy meghosszabbítják szponzori szerződésüket klubunkkal. Szakály István hangoztatta, hogy a Zalaszám biztos pont az egyesület költségvetésében. Segítségükkel biztosítják a ZAC alap működését. Az egyesületnél 19 edző dolgozik és mintegy 400-an sportolnak, javarészt utánpótláskorúk.

- Klubunk élversenyzője Kálovics Anikó, akinek versenyeztetéséhez szintén nagyban hozzájárul a Zalaszám - folytatta Szakály István. - A kiváló atlétától azt várjuk, hogy teljesítse 5.000 és10.000 méteren és a maratoni távon az olimpiai kiküldetési szintet. Ennyi versenyszámban ugyan nem indulna Londonban, de reméljük sikerülne Anikónak 4. olimpiáján részt vennie.

A 2011-es tervekről elmondta, hogy a Zalaszám segítségével tudnak részt venni az országos fedett pályás bajnokságon, mivel az önkormányzati támogatás évről évre csökken. Szeretnék elérni, hogy az önkormányzat legyen a támogatás területén a második pillér. - Nemcsak a klub jó eredményei miatt döntöttünk a további támogatás mellett - hangsúlyozta dr. Szász Péter, a Zalaszám ügyvezető - igazgatója. - A ZAC sok fiatal kellemes időtöltését is biztosítja.

Majd arról szólt, hogy az év elején nem szokás szerződéseket kötni a bizonytalansági tényezők miatt, ők mégis megteszik. Tudják már évek óta, hogy ők a biztos pontot jelentik a klub számára. A támogatás összegéről elmondta, az inflációarányosan növekszik, s az atléták jó reklámhordozói voltak cégüknek. Eredményeiknek pozitív kisugárzása volt. A szerződést Tóth Zoltán, a Zalaszám ZAC elnöke és dr. Szász Péter látta el kézjegyével.