Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Készülődés a kézilabda EB-re
metro
2004. november 23.

A város és a Zalaszám Informatika Kft. megállapodása szerint a Zalaszám látja el a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság zalaegerszegi csoportjának informatikai feladatait. A rendszer főpróbája november 25-én a Városi Sportcsarnokban megrendezett Magyarország-Szlovénia válogatott mérkőzésen lesz, amelyet a Zalaszám Kupáért vívnak majd meg a csapatok, mondta Szász Péter, a Zalaszám Informatika Kft. vezetője.
Ezen a napon egyébként a Magyar Rádió Petőfi Rádiója egész napos műsort sugároz Zalaegerszegről, az EB jegyében.
A zalaegerszegi csoportban 9. és 13. között Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Montenegro, valamint Oroszország szerepel majd, a találkozók iránt nagy az érdeklődés.
A szervezés során a hazai és a nemzetközi szövetség részéről is több kritika érte a zalaegerszegi helyszínt, ezek közül a helyi szervezők kettőt nem fogadtak el. Az öltözők mérete miatt nem tudják megoldani azt, hogy a résztvevő csapatoknak egy öltözője legyen, a négy együttest így csak nyolc öltözőben tudják elhelyezni. Nem megoldható az sem, hogy a nézőteret egyedi műanyag székekkel szereljék fel, mivel akkor a sportcsarnok befogadóképessége a jelenlegi ezernyolcszáz fő helyett csak hétszáz lenne.
Az EB-re való készülődés jegyében felújítottak két öltözőt, kialakítottak bírói öltözőt, orvosi és doppingellenőrző szobát, korszerűsödött az elektromos hálózat, és megoldották a mellékhelyiségek akadálymentesítését is.
Hamarosan azonban minden készen áll a csapatok fogadására, elkészül a sajtó- és az információs központ, kiépülnek a kameraállások. A játékteret speciális talaj alkotja majd, ezt december elején fektetik le.