Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Nagy az érdeklődés a magyar-szlovén meccs iránt
Zalai Hírlap
2004. november 17.

Zalaegerszeg - Tegnap délután dr. Gyimesi Endre polgármester és dr. Szász Péter, a Zalaszám első embere informatikai megállapodást írt alá a közelgő női kézilabda Európa-bajnokság jegyében.

Dr. Szász Péter arról beszélt, hogy a kapcsolatuk nem új keletű, így régi ismerősként szentesíthetik dr. Gyimesi Endrével azt az okmányt, amely a kontinensviadal informatikai munkáinak feladatát rögzíti. Természetesen már a november 25-ei magyar-szlovén válogatott mérkőzésen is dolgoznak. Abban bíznak, hogy az eddigiekhez hasonlóan ismét sikeres lesz az együttműködésük.
Dr. Gyimesi Endre polgármester kiemelte, hogy a jó versenyekhez jó technikai feltételek is kellenek. Úgy érzik, hogy a Zalaszám, amely már sokszor bizonyított, ezt képes megoldani. Pénz szűkében vannak, de a rendezés azon részét, amely nem forintokról szól, biztos, hogy maximális odafigyeléssel végzik majd. Ez az egyik alapja, hogy sikeres legyen decemberben a zalaegerszegi női Európa-bajnoki küzdelem sorozat. Arról is szólt, ez a rendezvény bevezetője lehet a jövő évi vívó Eb-nek, és a női foci kontinensviadalnak.
A felszólalások után a cég és a város első embere kézjegyével látta el a megállapodást.
A decemberi program előtt lesz még egy fontos erőpróba a sportvezetők számára. A kívülállók részére azonban nagyszerű szórakozást kínál majd a november 25-ei magyar-szlovén női barátságos kézilabda-mérkőzés a Zalaszám Kupáért és a "Boldog büntető", amely egy rádiós nap keretében lesz.
A büntető párbajról annyit kell tudni, hogy a 10-14 éves, valamint a 14-18 éves korosztály tagjai a munkaidőben a megyeszékhelyi sportirodán, valamint a selejtezők helyszínén, november 24-én a fiatalabbak 13 órától a Landorhegyi Általános Iskolában, a középiskolások pedig a Ganz SZKI-ban nevezhetnek. Aztán itt derül majd ki annak a 16-16 lánynak, illetve fiúnak a neve, akik bejutnak a másnapi döntőbe. Ez az erőpróba a városi sportcsarnokban lesz csütörtökön 16 órakor.
Óházi Gábor testnevelő tanár elmondta, hogy speciális szivacslabdával párbajoznak egymás ellen a fiatalok úgy, hogy ötöt kell kapura dobni, majd az addig lövő fiatal a hálóőri feladatokat veszi át. Mindettől nem kell tartani, mert a szivacslabda nem okozhat sérüléseket. November 25-én a Zala Plazaban 8 és 9 óra között a 18-40, a 40-60 és a 60 év feletti kategóriában is rendeznek selejtezőket a délutáni döntőkre. Valamennyi induló emléklapot kap, ezenkívül nyerhetnek VIP belépőt az Eb-re, s vásárlási utalványt is.
A rádiós nap részleteiről Gyutai Csaba alpolgármester beszélt. Józsi György, a kontinensviadal helyi versenyigazgatója arról számolt be, hogy a sportcsarnok felújítási munkálatai jó ütemben zajlanak. Azt is megtudtuk, hogy a november 25-ei magyar-szlovén meccs iránt nagy az érdeklődés. Ez érthető, hiszen közel fél tudat - Siti Beáta, Siti Eszter, Tóth Tímea, Bojana Radulovics, Irina Sirina - olyan játékos található a keretben, akiknek zalai kötődése van, illetve volt. A jegyeket munkanapokon 8 és 16 óra között a sportirodában, majd szombaton a ZTE-Fradi focimeccs után 19,45 órától a stadion I-es pénztáránál, valamint november 23-án 15,30 órától és 25-én 15 órától a városi sportcsarnokban lehet vásárolni