Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Hol szálljak meg?
Zalai Hírlap - 2011. november 4.

A szálláshelyek korszerű nyilvántartását biztosítja az a program, melyet a keszthelyi önkormányzat a közeljövőben szerez be.

A szerződést szerdán írta alá Ruzsics Ferenc polgármester és dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezetője. A rendszer a kereskedelmi és magánszálláshelyek jogszabály által meghatározott nyilvántartását biztosítja; a bejelentéstől az engedélyezésen, adatváltozáson, megszűnésen át a határozat elkészítéséig iratmintákkal támogatja a munkát.  Megtudtuk: az új rendszernek közvetlen kapcsolata lesz az elektronikus iratkezelővel, így bizonyos törzsadatokat csak egyszer kell majd rögzíteni. A beszerzéssel a hivatal megtette az első lépést az együttműködő rendszer kiépítése felé.
(Zalai Hírlap)

Keszthely Város Polgármesteri Hivatalában 2009. március 23. óta működik Organ alapú iratkezelő alkalmazás (IRKA), melyet több szervezeti egység munkatársai használják. A város vezetése úgy döntött, hogy elindul a szigetszerűen működő rendszerek felszámolásának útján, és november 2-i éles indulással bevezeti a Zalaszám újabb program modulját, a kereskedelmi és magánszálláshelyek nyilvántartását biztosító OrganL –t. Az egységes működést biztosító rendszer üzemeltetésére, a jogszabályi módosulásokból eredő változtatásokra az ASP szolgáltatás jelent megoldást. A rendszer hatékonyabb munkavégzést eredményez, beszerzésével közvetlen alszámos iktatás lehetősége valósul meg.