Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Informatikai sorozat - A piactéren lesz nyílt wifi-hozzáéférés is
Zalai Hírlap - 2011. október 11.

Megkezdődött a Zalanet rendezvénysorozat. A részt vevő szervezetek vezetői kedden együttműködési megállapodást írtak alá a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Szervezetek, intézmények és informatikai vállalkozások összefogásával kerül sor a Zalanet Regionális Informatikai Napokra. A sorozat 2000 2006 között már sikeres volt, s a kedden aláírt megállapodás értelmében évente ismét megrendezik. Doszpoth Attila, a megyeszékhely alpolgármestere, dr. Solt Katalin, a BGF Gazdálkodási Kar zalaegerszegi dékánja, Mazzag Ferenc, a kamara elnöke, Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője, Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója, Balatoni Péter, az Egyesület az Információs Társadalomért elnöke, Fejes Ágnes, a Szám-Pont Kft. ügyvezetője és dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezetője írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében együttműködnek az információs társadalom eredményeinek és kihívásainak széles körű bemutatása és terjesztése érdekében.

A hivatalos aktus után vette kezdetét a Zalanet 2011. első programja, az Európai uniós források, kapcsolatépítés és informatika című szakmai nappal. Doszpoth Attila alpolgármester megnyitójában többek között elmondta, az önkormányzat számára is fontos, hogy minél több ember szolgálatába álljon az informatika. Ebben az önkormányzat is segíthet. Azokon a helyeken, felületeken, ahol lehet, engedik hozzáférni a hálózathoz és különféle alkalmazásokhoz azokat, akiknek erre egyébként nincs módjuk. Példaként említette, hogy a felújított, és a közösségi életre is alkalmas piactéren lesz nyílt wifi-hozzáéférési lehetőség.

Fejes Ágnes ügyvezető az informatikai képzések lehetőségeiről tartott előadásában többek között elmondta, a régió három megyéjében harminckét akkreditált képző intézmény kínál lehetőségeket, elsősorban alapképzésekben. A képzési lehetőségekhez pénz is kell, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program ez irányú pályázati lehetőségeiről adott tájékoztatást Halász Eszter, a vállalkozásfejlesztési alapítvány munkatársa. A ZMVA részéről még Simon Gábor projekt asszisztens a külföldi üzleti és technológiai partnerkeresés internetes lehetőségéről adott tájékoztatást, az alapítványnál működő Enterprise Europe Network segítségével. Többen internetes gyakorlati eredményeikről adtak számot. Egy fővárosi vagyonvédelmi cég műszaki vezetője az új vállalatirányítási rendszer bevezetésének részleteiről szólt, az egerszegi Forest Hungary Kft. marketing igazgatója, Nagy Balázs a cég új honlapját, mint a marketing stratégia fontos részét mutatta be, Balatoni Péter, az Egyesület az Információs Társadalomért elnöke ugyancsak az on-line marketing előnyeiről szólt.

További programok:

  • Október 14-én a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban virtuális vetélkedőre, számítástechnikai előadásokra várják a fiatalokat.
  • Október 15-én a Szám-Pont Kft. digitális ébresztőt tart ingyenes ECDL próbavizsgával és bemutató órákkal azoknak, akik kockázatmentesen szeretnék felmérni tudásukat.
  • Október 20-án a számviteli főiskolában informatika konferencia lesz öt megye önkormányzati vezetői számára.


Rendezvényen készült fotók: