Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
BGF: álom és munka
Zalai Hírlap - 2011. szeptember 26.

Örömteli zsibongás töltötte be szombaton délután a BGF Gazdálkodási Karának nagyelőadóját: régóta nem látott diáktársak üdvözölték egymást, s csodálkoztak rá az évtizedes változásokra.

Az idén 40 éves intézmény a jubileumi rendezvények sorában ezúttal az egykori tanítványokat és tanárokat hívta találkozóra. 

Az ünnepélyes programot Dr. Solt Katalin, az intézmény dékánja nyitotta meg. Köszöntőjében felelevenítette az 1971-es Zárda utcai indulást, mikor 38 diákkal és 6 pedagógussal megkezdte munkáját az oktatási intézmény, mely azóta csaknem hétezer diplomát adott a hallgatói kezébe. 

Az elmúlt 40 zalai évet a folyamatos fejlődés jellemezte, melynek következő lépcsője a mesterképzések bevezetése a karon - hallhattuk Sándorné dr. Kriszt Évától, a BGF rektorától, a Magyar Rektori Konferencia elnökétől. Dr. Jánosa András, BGF Tudományos rektor-helyettese és dr. Dux László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatási államtitkár-helyettesének köszöntőjét követően Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a város ez alkalomból készített emléklapját adta át Dr. Solt Katalinnak. 

Míg Kosár Lajos a Hallgatói Önkormányzat vezetője a jelenlegi, a Zalaegerszegen Végzett Közgazdászok Közhasznú Egyesületének elnökeként Lambertné Katona Mónika az egykori hallgatók szemével elevenítette fel a diákéveket. 

- Két fogalom jellemzi a BGF-et: álom és munka -  mondta. - Az alapítók álma, s munkája, mely bebizonyította, van létjogosultsága egy vidéki intézménynek, melynek dolgozói az évek során fejlődést álmodtak, álmodnak, és munkálkodnak ezen, illetve a mai diákok és mindannyiunk álma, arról hogy az intézmény megmaradhat a jövőben is.  

A jubileum alkalmából a BGF Gazdálkodási Kara egykori dolgozóknak, illetve hallgatóknak adott át elismerést. Arany pecsétgyűrűt kapott dr. Tóth Endre nyugalmazott főiskolai tanár, az intézmény első igazgatója, dr. Sutus Imre nyugalmazott egyetemi tanár, aki 1981-87 között tevékenykedett a karon, valamint dr. Tóth József nyugalmazott főiskolai tanár, aki 20 éven át, 2010-ig vezette az intézményt. 

Az egykori hallgatók közül az 1974-ben diplomázott dr. Gresa István, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és az 1976-ban végzett dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója ezüst pecsétgyűrűt vehetett át.

Az ünnepég keretében dr. Gresa István jelképesen leleplezte Hadnagy György Jelek című alkotását, mely a megyeszékhelyi OPT átalakítását követően került a gazdasági iskola nagyelőadójának falára. 

A program fogadóórákkal, életpálya bemutatásokkal, oktatói, hallgatói visszaemlékezésekkel folytatódott, vasárnap pedig többek között a Zárda úti épületbe is ellátogattak az érdeklődők.