Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
NETASQ szakmai nap a Zalaszámmal
2011. június 24.

Avagy hogyan védekezzünk az informatikai betörések ellen?


A Zalaszám Informatika fontosnak tartja, hogy partnerei ne csak az üzleti tartalom szolgáltatásában és megosztásában legyenek felkészültek, de a tartalom és adatok szűrésében, védelmében is.
A cég ezzel a céllal szervezett informatikai betörés és behatolás-védelmi szakmai napot Zalaegerszegen a NETASQ szakembereivel. A rendezvényen elsősorban a partnerek informatikai szakemberei ismerkedhettek testközelből a NETASQ egyedülálló technológiai megoldásával.
A rendezvény felvezető előadását Seamus McMillen, a NETASQ Közép-Kelet Európai régiójáért felelős igazgatója tartotta. Kiemelte, hogy a NETASQ tűzfalak biztonságát számos szerverzet és minősítés együttesen szavatolja.  A piacon egyedülállóként egyszerre rendelkeznek Európai Unió és NATO titkosítási minősítéssel az IPS tűzfalra valamint a VPN implementációra. Bemutatkozott Bódis Ákos, a NETASQ magyarországi képviselete, a Yellow Cube Kft. ügyvezető igazgatója is.
Az egész napos rendezvényen több előadó mutatta be a behatolás-védelmi (IPS) csúcstechnológia eszközeit, valamint többféle hardveresen gyorsított VPN megoldást. Külön előadást szenteltek a teljes tartalomszűrésnek, az antivírus és  webszűrésen keresztül a spamszűrőig.
A résztvevők számára a rendezvény egyik legérdekesebb előadása bizonyára Rajtmár Ákos élő hackelés bemutatója volt. Így más aspektusból is szemlélhették, hogyan és miért érdemes védekezni az informatikai betörések ellen.

Röviden a NETASQ-ról:

Az 1998-ban alapított, francia székhelyű NETASQ a legnagyobb európai tűzfal- és biztonsági hardver gyártó. A régió 40 országában 750 minősített partnerrel van jelen, és kizárólag a magas biztonságú IT megoldások fejlesztésére fókuszál.
A NETASQ fő terméke az ASQ behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád, ami vállalat méretétől függetlenül teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőségvizsgálatot biztosít.
A vállalat rendkívüli hangsúlyt fordít a színvonalas biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül minden ügyfél számára garantálja a NETASQ-színvonalú terméktámogatást.
Hazai képviselet:
A NETASQ termékek teljes körű hazai képviseletét az országos viszonteladói partnerhálózattal rendelkező, magyar tulajdonú Yellow Cube biztonsági disztribúció látja el. A Dunántúli régió NETASQ partnere a Zalaszám Informatika. Rajta keresztül teljes körű tanácsadással, tesztelési és telepítési segítséggel juthat a hálózatához legalkalmasabb NETASQ eszközökhöz. Mérnökeink a vállalati tűzfalak mellett évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a hálózatbiztonság és a végpontvédelem számos más területén.