Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Kálovics Anikó egerszegi színekben készül a londoni olimpiára
Zalai Hírlap - 2010 április 16.

Kedd délelőtt a Zalaszám Kft. megyeszékhelyi központjában meghosszabbította szerződését Kálovics Anikó, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétika Club egyik erőssége.

Farkas Olivér, a Zalaszám marketingigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Majd Tóth Zoltán, a ZAC elnöke röviden elemezte, hogy milyen nagyszerű fedett pályás szezont produkáltak versenyzőik. A serdülőktől a felnőttekig számos aranyérmet nyertek. Kiemelte, hogy Kálovics Anikó hosszú idő után újra elindult a téli megmérettetésen, s képességeihez méltóan szerepelve győzött. Azon kesergett, hogy két erősségüket, Váczi Jánost és Kasper Istvánt nem tudták megtartani. Annak viszont nagyon örült, hogy Kálovics Anikóval megállapodtak és a londoni olimpiáig az egerszegiek sportolója marad.

Ezt követően az atlétanő és az elnök kézjegyével látta el a szerződést.

- Örülök, hogy újra itt lehetek és meg tudtunk állapodni - mondta a remek atléta. - Már a negyedik olimpiámra készülők, s ebből kettőt a ZAC színeiben. Egy sportoló életében mindig fontos, hogy a sérülések elkerüljék, remélem ilyen okok nem zavarják majd a munkámat. Azon leszek, hogy minél jobb eredményeket érjek el. A következő években is szeretnék majd minél több színvonalas eseményen rajthoz állni, és a klub, a város rangjához méltó eredményeket elérni. A szponzoroknak is tartozok a minél sikeresebb szerepléssel.

Dr. Gyimesi Endre polgármester így fogalmazott:

- A nehéz gazdasági helyzetben is megőrizte előkelő helyét a ZAC. Nagyon örülök, hogy a sportok királya, az atlétika ilyen erős Zalaegerszegen. Kellenek a példaképek, s ebben a sportágban a megyeszékhelyen vannak, ilyen Kálovics Anikó is.