Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Közgyűlés díjakkal
Zalai Hírlap - 2010 április 16.


A Megyeházán tartotta a Zala Megyei Atlétikai Szövetség szokásos évi közgyűlését. Szakály István elnök köszöntője után Bella Attila főtitkár számolt be a testület 2009. évi tevékenységéről.

A szövetség legfontosabb feladatát, az országos hírű versenyek rendezését tavaly is magas színvonalon látta el. A testület elfogadta az idei versenynaptárt és hitelesítette a megyei csúcsokat. Döntés született arról is, hogy a sportág országos szövetségének közgyűlésén megyénket dr. Kardos József, Parti Tibor és Kámán Ferenc képviseli majd küldötti minőségben.

Ezután Szakály István elnök átadta az elmúlt év legjobb atlétáinak és edzőinek az Év Atlétája díjakat. A felnőtteknél a kétszeres bajnok, Európa bajnoki 8. helyezett gátfutó, Juhász Fanni és a felnőtt bajnok rúdugró, Váczi János (mindketten Zalaszám-ZAC) lett a díjazott. Az utánpótlás korosztályban Domiter Eszter és Szűcs Valdó (ugyancsak Zalaszám-ZAC) háromszoros korosztályos bajnok és válogatott atléták kapták meg az elismerést. A két díjazott edző pedig a szintén megyeszékhelyi Kámán Ferenc és Gyulai Gyula lett.
A közgyűlés zárásaként a Zala Megye Atlétikájáért díjak átadására került sor. A díjat idén három, a gazdasági életből és a mecenatúrából jól ismert sportvezető kapta.

Dr. Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Vincze Gizella, a Zalaszám Informatika cégvezetője, és Farkas Olivér, a Zalaszám Informatika marketing menedzsererészesült elismerésben a sportág kiemelkedő támogatásáért.



A ZMASZ közgyűlésén kitüntetett edzők és sportolók (balról): Kálmán Ferenc, Juhász Fanni, Váczi János, Gyulai Gyula - Fotó: Ohr Tibor


A kitüntetettek (balról): Farkas Olivér, Vincze Gizella, Burján Richárd - Fotó: Ohr Tibor