Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Olimpikont igazoltak

Zalaegerszeg, 2008. február 29.



Tegnap délután kézjegyük- kel szentesítették a szerződést az érintettek, így Vaszi Tünde a Zalaszám Zalaegerszeg Atlétikai Club versenyzője lett.

A magyar atlétika jelenlegi egyik legismertebb alakja, egymást követő három olimpián is döntős volt távolugrásban. Atlantában 8., Sydneyben 7., Athénban ismét nyolcadik lett a világ legjobbjai között.

Négy világbajnokságon indult, 2001-ben Edmontonban 4. volt, 686 cm-es, ma is érvényes országos csúccsal. Három kontinesviadalon szerepelt 2002-ben Münchenben a dobogó 3. fokára állhatott fel. Három alkalommal volt Európa válogatott. A Bp. Honvéd színeiben jeleskedett legtöbbet, majd a Postás Matávhoz igazolt amely megszűnt. Közben megsérült, így mint mondta, nehéz esztendőn van túl.

- Köszönettel tartozom a Zalaszám ZAC-nak, hogy ebben a finoman szólva egyáltalán nem könnyű helyzetben segítő jobbott nyújtottak - mondta. - Minden erőmmel azon leszek, hogy minél gyorsabban visszanyerjem a formámat és ott lehessek Pekingben.

Szakály István, a megyeszékhelyi klub ügyvezető igazgatója elmondta: dr. Schulek Ágoston, a MASZ elnöke kérte, hogy az egyesület segítsen Vaszi Tünde olimpiai felkészülésében. Molnár Zoltán, a MOB igazgatója az olimpiai bizottság részéről anyagi támogatást is igért.

- A város első emberével, dr. Gyimesi Endrével ezeket az információimat megosztottam és megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy ő is segítséget nyújt. Ezután állapodtunk meg abban, hogy Vaszi Tündét leigazoljuk - összegzett az ügyvezető igazgató.

Dr. Gyimesi Endre úgy fogalmazott: aki három egymást követő olimpián is döntős tud lenni, azt támogatni kell, s reményét fejezte ki, hogy a negyedik ötkarikás játékokon való résztvétel Pekingben a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club nevéhez is fűződik.

Az egyesület elnöke, Tóth Zoltán és a névadó szponzor első embere, dr. Szász Péter is úgy gondolja, Vaszi Tünde jó eredményeivel tovább öregbíti a város és az egyesület hírnevét. A negyedik olimpia előtt edzőtáborban tréningezik majd.