Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Elsőként kapta meg a minősítést
Zalai Hírlap
2004. december 20.

Az önkormányzatok és költségvetési intézmények számára fejlesztett gazdálkodási rendszerek közül a Zalaszám Informatika Kft. OrganP elnevezésű integrált alkalmazás kapta meg nemrég elsőként a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének E-go minősítését.

A TÖOSZ külső szakértők bevonásával dolgozta ki a minősítő rendszert, melynek segítségével a hazai piacon elérhető önkormányzati informatikai alkalmazásokat kívánja értékelni. Ezzel a szervezet egyrészt megkönnyíti az önkormányzatok eligazodását a már piacon lévő termékek között, másrészt szeretné ösztönözni a fejlesztő és szolgáltató cégeket, hogy megfelelő minőségű, az önkormányzatok, térségek funkcionális igényeit magas szinten kielégítő és technikai megoldásaikat tekintve is korszerű, "jövőálló" alkalmazásokkal gazdagítsák a kínálatot.
A minősítő okleveleket átvevő Farkas Olivér, a Zalaszám Informatika PR- és marketing menedzsere elmondta, azért tartották fontosnak az elsők között megszerezni az E-go minősítést, mert független, egységes, önkormányzati igényeken alapuló értékelési rendszere révén a tanúsítvány nagy segítséget nyújthat az önkormányzatoknak az informatikai alkalmazások kiválasztásában.