Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
"Az Év Zalai Embere" címre javasolják őket - Ön kit választ? Zalai Hírlap
2000. december 28.

A jó iránytű sikerekhez vezet...

Zalai Hírlap Információ - A megyei közgyűlés és a Zaláért Egyesület első ízben tevezi "Az Év Zalai Embere" kitüntető cím odaítélését. A kuratórium tíz jelöltet talált kitüntetésre érdemesnek. Lapunkban abc-sorrendben mutatjuk be őket. Olvasóink szavazatai döntik el ki lesz közülük az első.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója a Pénzügyi és Számviteli Főiskola hallgatójaként, egy bájos évfolyamtársnak köszönhetően vált meggyőződéses egerszegivé. Az első diploma megszerzése után elvégezte még a közgazdasági egyetemet, majd doktorátust szerzett. Orsi lánya nyelvtanár; két fia, Attila és András főiskolás.

- Végiggondolva eddigi pályámat, úgy érzem, mindig a jövő tervezését tartottam fókuszban - mondja. - Cégünk fejlődését nézve is igaz, hogy az adott időszakban látszólag bizonytalan, de újszerű célokat tűztünk ki. Sokan gondolták, hogy túlzott rizikót vállalunk, de az alapozás megfelelő volt, s később kiderült, ezek a jó irányok, csak ez akkor még nem látszott...

Utólag fényesen igazolódott, jól mérte fel a lehetőségeket. A cég olyan projektekben szerepelt sikerrel, ahol világcégekkel kellett felvenni a versenyt. A választási rendszer informatikai hátterének kidolgozása után '98-ban megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet, amire különösen büszke, hiszen vállalkozóként vehette azt át. Manapság egyebek mellett az új okmány-projekttel birkóznak, januártól több mint 2000 számítógépen alkalmazzák országszerte az általuk tesztelt illetve fejlesztett programokat. Emellett számos egyéb fejlesztés, Internet-szolgáltatás s az államigazgatáshoz kötődő megbízás jelent napi feladatot.
Az egerszegi cég boldogulása, jövője érdekében fél életét autóban tölti, büszke arra, hogy számos kiváló munkatársával együtt jelentős és tartós szerepe lehet országos méretű informatikai rendszerek fejlesztésében. Küzdő típus, ügyel a részletekre, kollégáitól is sokat követel. A sikeres cég sikeres vezetője futással, kerékpározással tartja karban egészségét; két éve országos triatlon csapatbajnokságot nyert senior kategóriában.