Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Egy fanatikus sportember és a Zalaszám találkozása Zalai Hírlap
2000. augusztus 29.

Szász Péter, a Zalaszám igazgatója elmondta, azét is támogatják az ultramaratonista Bérces Edit sportolását, mert személyesen is megtapasztalta, hogy mit jelent lefutni egy irgalmatlan hosszúságú, 26 kilométeres távot. Bérces Edit pedig ennek többszörösét teljesíti.
Az idei eddigi legfényesebb sikere a Franciaországban megrendezett 100 kilométeres távon megszerzett Európa-bajnoki cím. A másik idei nagy próbatétele az úgynevezett Balaton-kör, amely azt jelenti, hogy egy nap alatt kell 210 kilométert lefutni. Ezen is első lett. A hölgyek között elsőként teljesítette hazánkban ezt a távot. Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy a számviteli főiskola tanára civilben időzavarral küzd. Ami érthető, hiszen ilyen irgalmatlan hosszúságú távokra fel kell készülni. A futó kedvenc edzési helyszíne Teskánd és környéke. Annak ellenére, hogy uftramaratonista, edzéseken 75 kilométernél többet nem fut. Elmondása szerint a versenyeken hetven egy néhány kilométerig minden megy mint a karikacsapás. Azt követően kicsit meghal, majd újjászületik a futó. Az ultramaraton Bérces Edit szerint fizikai és szellemi sport egyaránt.
Egy fantasztikus sportoló és a Zalaszám most egymásra talált. Látatlanban is megjósolhatjuk, hogy ez a kapcsolat tartós lesz.