Deák tér. Közepén a 48-as gyalogezred emlékműve, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása. A téren látható még a felsővárosi templom, Széchenyi István mellszobra és a Városvédő Egyesület által helyreállított országzászló és turul szobor. A templom mögött pár perces sétával érhető el a 20. századi magyar színházi élet meghatározó személyiségéről, a város szülöttéről elnevezett Hevesi Sándor Művelődési Központ. 62uj.jpg (40705 bytes)
63uj.jpg (25367 bytes)  

 

Alsóvárosi templom. A ferences templomot 1702-14 között építették, barokk stílusú műemlék. Homlokzati tornya azonban csak 1816-ban készült el. Belseje gazdag barokk díszítésű, főoltárának képét Gaspar Franz Sambach festette. Különösen szép a szószéke. A templom érdekessége, hogy szenteltvíztartóját Musztafa pasa török feliratú sírkövéből vájták ki. A templom nyugati oldalához vele egyidőben épült ferences rendház kapcsolódik. Ma városi könyvtár.

A vár emlékműve. Az országhatár felé, az ipari negyed mellett elhaladva érkezik a látogató az egykori kanizsai vár 1996-ban felállított emlékművéhez. Az egykor a mocsárból kiemelkedő szigeten felépített várnak ma már nincs felszíni nyoma. A várkaput ábrázoló monumentális téglabástya előtt a híres várkapitánynak, Thury Györgynek bronz mellszobrát találjuk.

Inkey sírbolt. A Zalaegerszegre vezető úton, egy vasúti átjáró mellett látható az Inkey Boldizsár által 1768-ban épített barokk stílusú műemlék sírbolt. Valaha előtte állt az 1842-ben faragott emlékurna, ez 1936 óta a belvárosban található egy kis parkban. 64uj.jpg (21656 bytes)
65uj.jpg (30556 bytes) Csónakázótó. Egyre népszerűbb szabadidőpark a városközponttól 5 km-re, a kaposvári úton található 40 hektáros szabadidőközpont, egy mesterséges tó és környéke. Horgászási, csónakázási lehetőség, erdei tornapálya, mellette igényes vendéglő egy kirándulás célpontja is lehet.

Romlottvár. A helyi mondának több változata ismert: egyesek szerint Zrínyi vára, mások szerint a kanizsai pasa kéjlakja volt. A várat a valóságban Botszentgyörgy várának hívták és egy kis családi vár volt. Feleslegessé válva elpusztult, anyagát széthordták.

Szálláslehetőség:

Hotel Centrál
Szőlőskert Fogadó
Zalatour Kemping

További információ: Zalatour Utazási Iroda tel.:93/311-185, fax: 93/313-303