Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Munkahelyi egészségfejlesztés a Zalaszámnál
2012. szeptember 3.

A munkatársak közérzetének javulását, a feladatellátás hatékonyságát várja a Zalaszám vezetése egy pályázat keretében indított átfogó lelki és fizikai egészségfejlesztési programtól.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Megújulás Operatív Program Irányító Hatósága az Új Széchenyi Terv keretében hirdette meg a "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek" című pályázatot. A kiírásra beadott,  "Egészségprogram a Zalaszám Kft. dolgozói számára" című pályázatot augusztusban bírálta el, és támogatásra alkalmasnak minősítette az Irányító Hatóság.
A sportos, egészséges életmód fejlesztését eddig is a szervezeti kultúra szerves részeként kezelte a cég. A pályázati programmal új lendületet, még nagyobb hangsúlyt kaphatnak a testmozgást, regenerálódást elősegítő tevékenységeik.

A Zalaszám hosszú évek óta többféle lehetőséget biztosít munkatársai számára az egészséges életmód kialakítására és fenntartására. A sportolási lehetőségek, családi rendezvények mellett a munkahelyi fáradtság kezelését, stresszoldást segítő csoportfoglalkozásokra is sor került.
A cég munkatársai csatlakoztak külső kezdeményezésekhez is, például a Bringázz a munkába!

A egy éven át tartó pályázati program megalapozását és a hosszabb távra történő tervezést segíti a készülő egészségterv. Ennek célja, hogy felmérje a munkahely és a munkatársak jelenlegi állapotát, ezt elemezve stratégiai célokat tűzzön ki, cselekvési tervvel, és a megvalósításhoz támpontokkal szolgáljon.  A dolgozók igényeinek figyelembevételével, az említett, korábban bevezetett tevékenységek mellett újabbakkal egészülhet ki a paletta. 
A Zalaszám vezetése bízik benne hogy a program eredményei, a munkatársak lelki- és fizikai állapotának, közérzetének további javításával pozitívan hatnak a cég működési hatékonyságára, versenyképességére is.