Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Az elsők között szereztek CGEIT tanúsítványt a Zalaszám szakértői
2009. július 10.



Az ISACA 2008 decemberében indította útjára a Certified in Governance of Enterprise IT (CGEIT) tanúsítását. Az IT egyre fontosabb elemévé válik a szervezeti célok elérésének, a hatékonyság növelésének. Ennek következtében az utóbbi években mind több helyen fogalmazódik meg felsővezetői szinten, hogy a vezetési, menedzsmentműködést ki kell terjeszteni a szervezetek mára nélkülözhetetlen részévé váló informatikára, illetve annak irányítására.

Az ISACA-nak a CISA és CISM tanúsítványok után a CGEIT a harmadik típusú akkreditált tanúsítványa. A Zalaszám Informatika két vezető munkatársa Nagy Annamária projektmenedzser és dr. Szász Péter ügyvezető igazgató az elsők között jelentkezett, és nemrégiben megszerezte CGEIT tanúsítását.
A CGEIT olyan szakemberek minősítését szolgálja, akik egyaránt tapasztalattal és kiemelkedő ismeretekkel rendelkeznek a szervezeti menedzsment, informatikai vezetési, tanácsadási, fejlesztési, üzemeltetési, valamint a biztonsági szolgáltatások terén.
A CGEIT tanúsítvány birtokosa kompetens szakértőként biztosítja, hogy a stratégiai célok a szervezet informatikai adottságaival és lehetőségeivel összeegyeztetve kerüljenek megvalósításra.

Miután egyre nagyobb az ISACA tanúsítványok elismertsége, ezzel nem csak a szolgáltató szervezet rangját emeli, de értékközvetítő szerepet játszik a szolgáltatásokat igénybe vevő vállalatok intézmények felé is.
A CISA minősítést 2004-ben megszerező Bartek Lehel informatikai főtanácsadóval együtt így már három szakember rendelkezik a Zalaszám Informatikánál az ISACA szakértői tanúsítványaival.