Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Jubiláltak az atléták

Zalai Hírlap
2007.december 27.

 

Zalaegerszeg (bl) - Jubiláltak a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club sportolói és vezetői. Fennállásuk 15 éves évfordulóját ünneplik, és tisztújító közgyűlést tartottak a megyeháza dísztermében.

Lukács Márton, levezető elnök ismertette a napirendet, majd elsőként Szakály István, ügyvezető igazgató számolt be az elnökség ötéves munkájáról. Ezt követően Kámán Vilmos, a Felügyelő Bizottság elnöke a klub szabályos, szakszerű és takarékos működéséről adott számot.
A város polgármestere, dr. Gyimesi Endre kifejezésre juttatta, hogy a megyeszékhelyi sportolók jó úton járnak, hiszen a fiatalokkal is tudatosan foglalkoznak, s mindemellett jó eredményeik is vannak. Egyben átadta a város díját, az Európa-bajnoki ötödik helyezett, Kálovics Anikónak, és az országos bajnok, Váczi Jánosnak.A sportág szövetségi kapitánya, Mérei László is megjutalmazta Kálovics Anikót. A Magyar Atlétikai Szövetség díszserlegét nyújtotta át a világversenyeken sorra remeklő, s talán a legjobb sorozatot magáénak tudó honi atlétanőnek. Az év legjobb zalaegerszegi atlétájának Józsa Iván ajánlott fel díjat, melyet Simon Adrienn rövidtáv futó kapott. A Szakály István Sportalapítvány tanulmányi támogatását Góczán Bence egyetemista kapta. Lengyák György, a szombathelyi atlétákat képviselve dallal köszöntötte a jubiláló klubot.
Dr. Szász Péter, a névadó szponzor első embere további együttműködéséről biztosította az egyesületet. Ezt követően Kámán Ferenc, a jelölő bizottság elnöke javaslatot tett az új elnökség megválasztására. A küldöttek végül így döntöttek. Elnök: Tóth Zoltán. Társelnök: dr. Szász Péter. Tiszteletbeli elnök: dr. Zumbok Ferenc, Rigó Csaba. Alelnök: Lukács Márton, Rácz Sándor. Elnökségi tagok: Kauzli Józsefné, Kele Sándor Zsolt, Mátay Ferenc, Szakály István. Felügyelő Bizottság. Elnök: Kámán Ferenc. Tagok: Józsa Iván, Ekler László.
A közgyűlést követően kíváncsiak voltunk néhány érintett véleményére is.
Dr. Zumbok Feren, alapító atya , tiszteletbeli elnök: Gyorsan elröpült a másfél évtized. Jól döntöttünk 1992-ben, hogy kiváltunk a ZTE-ből. Azóta szinte minden tervünket meg tudtuk valósítani. Az az alapfilozófiánk, hogy sportolóinknak a tanulás legyen az egyik legfontosabb feladata. Az atlétikáért nem fizetünk, viszont minden erőnkkel támogatjuk a rekortánon is remeklő felsőfokú tanulmányokat folytató versenyzőinket. A cél, hogy a sportolás befejezése után ne gyökértelenül illeszkedjenek be a fiatalok a mindennapi életbe.
Kozáry Ágnes, alapító, a ZAC és Zalaegerszeg első olimpikonja: A közgyűlésen döbbentem rá, hogy hogy rohan az idő. Mintha csak a közelmúltban lett volna, amikor átalakultunk, és ott voltam a barcelonai olimpián. Nagyszerű dolog volt újra abban a közegben lenni, akikkel versenyeztem, vagy éppen a vezetőim, edzőim voltak. Olyan érzés fogott el, hogy a ZAC számomra az állandóságot jelenti ebben a változó és rohanó világban. Ahogy hallgatom a beszámolókat, s figyelem az eredményeket, szinte minden ugyanolyan jól működik, s olyan jó a légkör, mint 15 esztendeje volt.
Dr. Szász Péter, névadó főszponzor, társelnök: A Zalaszám ZAC sportolói, edzői és a menedzsment összehangolva a támogatókkal biztosíték arra, hogy a sportegyesület az elmúlt 15 éves sikersorozatát akár felül is múlhatja úgy, hogy közben több száz gyerek rendszeres sportolását biztosítjuk szakszerű körülmények között.