Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Egymásra találtak
Zalai Hírlap
2006. január 10.

Zalaegerszeg (bl) - Tegnap a megyeszékhelyen sajtótájékoztatót tartott a Zalaszám Kft. és a Zalaegerszegi AC vezetése. Beszámoltak az elmúlt évről és megkötötték az idei esztendőre szóló névhasználói szerződést. Szakály István, az atlétikai klub ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Szász Péter, a Zalaszám Kft. igazgatója a következőket mondta:

- Még nincs egy éve, hogy a Zalaszám „házasságot kötött“ a ZAC-cal. Ezt az időszakot arra szántuk, hogy tapasztalatot gyűjtsünk. Mondhatom, maximálisan elégedett vagyok, sikeresen szerepeltek a sportolók, remekül dolgozott az edzői stáb és nagyszerűen koordinálták a munkát a vezetők.Minden kitűzött célt elértek, ennél többet nem várhatunk. Nagyon jó együtt dolgozni a klub vezetőivel, s mivel ideálisak a kapcsolatok, ezért 2006-ra egy újabb névhasználói szerződést írunk alá. Több mint 400 gyerek sportolása és szakmai fejlődése a klub feladata. Erre a célra a közpénzből egyre kevesebb jut, ezért próbálunk mi is segíteni. Az egészség megőrzéséről, a sportos életvitel kialakításáról van szó. Ez közel áll a mi elképzelésünkhöz. Remélem az idei évben is tovább öregbítjük a zalaegerszegi atlétika amúgy is jó hírnevét hazánkban és a külföldi országokban.

Tóth Zoltán, a klub elnöke kiemelte, hogy Szász Péter és a jeles cég szponzori támogatása példaértékű, a saját pénzt közcélra fordítják, erre Magyarországon nagyon kevés a példa. Főleg úgy, hogy közvetlen reklámot vettek célba a fiatalok nevelésén keresztül.

Szakály István ügyvezető ígéretet tett arra, hogy a jövőben is fő profiljuk a közfeladat ellátása, a legalább 400 fiatal mindennapos foglalkoztatása és versenyeztetése lesz. Azt sem titkolta, hogy az alapcélkitűzésük a sportolás és a tanulás arányának a megtalálása. Tapasztalatból tudják, hogy az iskola és a napi tréningek összeegyeztethetőek. A jeles cég motivációt is jelent számuk-ra, minőségben szeretnének megfelelni a sport területén olyan szinten, mint a nagy elismerésnek örvendő Zalaszám Kft. az informatikában.Kölcsönösen elégedettek egymással, így folytatják a gyümölcsöző kapcsolatot.