Sajtószoba

előző következő tartalomjegyzék
Informatika és önkormányzat Zalai Hírlap
2002. szeptember 6.

A kormányzat 2006-ig új, decentralizált önkormányzati rendszert alakít ki, regionális népképviselettel. Ezt dr. Tóth Zoltán, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára jelentette be tegnap a Zal@Net 2002 programsorozat "Önkormányzati gazdálkodás és informatika" elnevezésű nyitókonferenciáján.
A városi hangversenyteremben dr. Hóbor Erzsébet, a megyei közigazgatási hivatal vezetője, dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere és Varga László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a három megye több mint 60 önkormányzatát képviselő résztvevőket, akik több előadást is hallhattak vezető minisztériumi tisztségviselőktől.
Szó esett egyebek között a 100 napos kormányzati program önkormányzatokra gyakorolt hatásáról, a cél- és címzett támogatásokról, de ismerkedhettek a vendégek a Zalaszám Informatika Kft. költségvetési integrált gazdálkodási rendszerével is.
Ugyancsak tegnap együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a zalaegerszegi polgármesteri hivatalban dr. Gyimesi Endre, illetve Rácz Zsolt, az informatikai tárca és Szittner Károly, a Miniszterelnöki Hivatal képviseletében. A partnerek olyan egységes, integrált önkormányzati költségvetési, gazdálkodási rendszert alakítanak ki az év végéig, amelyhez a zalaegerszegi okmányiroda illetékességi területén működő önkormányzatok is csatlakozhatnak. A másoknak mintául is szolgáló informatikai "közmű" az országban Zalaegerszegen valósul meg elsőként, s ebben szerepet vállal az IBM és a Zalaszám is.